O S 4 O S A

 

van 18 april 2021 tot en met 12 december 2021

BIPT logo 2020 Op initiatief van het BIPT mogen alle radioamateurs en radioclubs,  van 18 april 2021 tot en met 12 december 2021de gewone prefix ON in hun roepnaam vervangen door de speciale prefix OS.

Deze maatregel geldt NIET voor korte roepnamen (vanity calls) en de roepnamen van onbemande stations.
 
Toelichting van het BIPT :
Inzake radioamateurisme zijn twee gebeurtenissen van speciaal belang dit jaar:
  1. De “Internationale Dag van de Radioamateur”, op 18 april 2021, dat als thema heeft “Home, but never Alone”. Deze dag heeft als doel de radioamateurs te stimuleren om verder te doen met het experimenteren met radio in het algemeen, de techniek in het bijzonder. Het thema toont het belang van dit specifieke sociaal netwerk tijdens de huidige pandemie die veel mensen in sociaal isolement duwt.

  2. Ten tweede, de verjaardag van de eerste transatlantische radiotransmissie, op 12 december 2021. Op die datum is het 120 jaar geleden dat Guglielmo MARCONI er voor het eerst in slaagde de Atlantische oceaan draadloos te overbruggen met radiosignalen. Dit luidde het telecommunicatie tijdperk in en stond aan de wieg van wat vele radioamateurs nu nog elke dag doen.
Zelfs in het hedendaagse tijdperk van razendsnelle communicatie, wenst het Instituut deze gebeurtenissen extra in de kijker te zetten en te ondersteunen.
 

 

Guglielmo Marconi

Guglielmo Marconi 

     

 

 

 
   
© Copyright 2017 Radio Amateurclub OSA Antwerpen. Alle rechten voorbehouden.