Sponsors en vrijwilligers gezocht voor het opknappen van "vuurtorenschip" en "drijvend museum" West-Hinder III


Lees het artikel in de  gazet van antwerpen logo

Aangezien we al jaren met onze radioclub gebruik mochten maken van het lichtschip voor onze radio activiteiten vonden we het bij OSA niet meer dan logisch dat we ons steentje gingen bijdragen aan de restauratie hiervan.

Een aantal OSA leden en sympathisanten hadden zich reeds opgegeven als supporter bij het laatste Antwerpse WaterAnt festival. Nu is het zover en kunnen we eindelijk de handen uit de mouwen steken.

Westhinder III maakt nu deel uit van MPM.

MPM staat voor Maritiem Patrimonium/ Patrimoine Maritime en is een private stichting van onafhankelijke vrijwilligers. MPM wil waardevol varend maritiem erfgoed behoeden van sloop of verwaarlozing. MPM wil het historisch en maatschappelijk belang van dit patrimonium bewaren en herbestemmen in zijn culturele en sociale context voor de huidige en volgende generaties.

Deze stichting stelt zich tot doel ons waardevol varend erfgoed te vrijwaren van de sloop, het te restaureren en open stellen voor het publiek.
Momenteel  beschikken ze over twee schepen: de M477 Oudenaarde, een houten mijnenveger en het lichtschip West-Hinder III. Beide schepen bevinden zich op de Antwerpse Droogdoksite en zijn historisch, technisch en maatschappelijk zeer waardevol voor de volgende generaties. 
De organisatie volgt de overheidsrichtlijnen i.v.m. inschakeling en tewerkstelling van vrijwilligers en voldoet aan de wettelijke vereisten inzake veiligheid. Het vrijwilligerswerk is tevens verzekerd bij eersterangs verzekeraars.

Neem eens kijkje nemen op hun website www.mpmstichting.be die regelmatig wordt aangevuld met nieuwtjes, het geeft je een idee van hun werking en doelstellingen.

Patrick en Dirk zijn de projectleiders om de Westhinder III terug vaarklaar te krijgen en ze hebben uiteraard een verlanglijstje ... Sponsors maar ook en vooral vrijwilligers. Meer Westhinder info op de website van MPM 
Wij hebben ons, als radioclub, bereid verklaard om de radiokamer, en alles wat daarmee samenhoort, te helpen renoveren. Ikzelf (ON4AWT), Jan (ON6VJ) en Gert (ON4GAV) zijn alvast gestart.

Wens je vrije tijd nuttig in te vullen laat je dan registreren als vrijwilliger.

Denk niet dat je radioamateur moet zijn om te vrijwilligen,

iedereen is welkom en vele handen maken het werk lichter.

 

Registreren kan door

  • Een mail sturen met je gegevens aan Jan ON6VJ (on6vj(at)@skynet.be of
  • Een mail sturen met je gegevens aan westhinder(at)@on4osa.be of 
  • Tijdens een klusdag aan boord van de Westhinder, vragen naar Patrick of Dirk.


Voorlopig, wegens Corona, zijn er een hele boel beperkingen dus breng alvast een mondmasker mee en houd afstand !

 

   
© Copyright 2017 Radio Amateurclub OSA Antwerpen. Alle rechten voorbehouden.