lichtschip 3 West Hinder 256x192West-Hinder III en OSA , hoe het begon ...

In de nieuwsuitzending van ON4OSA op 11 juli 2001 werd meegedeeld dat de maandelijkse vergadering een week zou worden uitgesteld.
OSA zou deelnemen aan  de Cutty Sarck Sail happening in Anwerpen op 5, 6, 7 en 8 juli 2001.Je kan  hier een filmpje bekijken op Youtube.

  Im001024   

We logeerden in een container die ons ter beschikking werd gesteld door de organisator en werden op 4 juli voorzien van een antennemast door Pilonen De Kerf 

Later dat jaar kregen we toestemming van Rita Jalon (toenmalig konservator van het Nationaal Scheepvaartmuseum) om vanop het lichtschip West-Hinder III deel te nemen aan allerlei radioactiviteiten.

 

  Westhinder3 lighthouse activity 190802  

In 2002 namen we dan ook deel aan het lighthouse - lightship weekend vanop de West-Hinder III met de roepnaam ON4OSA/LGT.

 
       
  westhinder2  


We beslisten om voor onze activiteiten vanop het lichtschip een apparte roepnaam aan te vragen.  ON9BD, kwam het dichts in de buurt van de maritieme roepnaam, ORBD, toen het schip nog dienst deed. 

De roepnaam werd ons toegewezen en vanaf toen gebruikten we ON9BD voor alle QSO's vanop het lichtschip West-Hinder III.

In 2004 was er het museum ships weekend, het Lighthouse-Lightship weekend en ook nog een Tall Ships Race in Antwerpen, ook hier gebruikten we steeds ON9BD als roepnaam. 

 

     

 

   
© Copyright 2017 Radio Amateurclub OSA Antwerpen. Alle rechten voorbehouden.