ILLW logoILLW International Lighthouse Lightschip Weekend 
Gaat door, elk jaar op het 3 de volledig weekend in augustus.

In Groot-BrittanniĆ« organiseert de Association of Lighthouse Keepers, ALK, het International Lighthouse Heritage Weekend in hetzelfde weekend als het ILLW in augustus. Hun doel is om vuurtorenmanagers, bewaarders en eigenaren aan te moedigen hun vuurtoren of lichtschip en aanverwante bezoekerscentra voor het publiek open te stellen. Doel is het verhogen van de bekendheid van vuurtorens, lichtschepen en andere navigatiehulpmiddelen en het behoud van het maritieme erfgoed. 
Het International Lighthouse Lightship Weekend, ILLW, dat in 1998 tot stand kwam als de Scottish Northern Lights Award van de Ayr Amateur Radio Group krijgt elk jaar meer dan 500 vuurtoreninzendingen in meer dan 40 landen.

Het is een van de meest populaire internationale amateurradio-evenementen en er zijn heel weinig regels. Het is geen evenement van het type wedstrijd, het is gratis en er zijn geen prijzen te winnen voor het contacteren van grote aantallen andere stations. Het lijdt weinig twijfel dat de maand augustus "Vuurtorenmaand" is geworden, grotendeels dankzij de populariteit en groei van het ILLW.

 

lichtschip 3 West Hinder 256x192

ILLW Lighthouse lightship weekend 2022


Lichtschip 3 West-Hinder ON9BD


20 en 21 augustus 2022


   
© Copyright 2017 Radio Amateurclub OSA Antwerpen. Alle rechten voorbehouden.