Raadpleging van het BIPT ivm de CEPT Novice vergunning

 nieuws mededelingen 40x349

 

Enige tijd geleden, op een vergadering met de erkende verenigingen, heeft BIPT laten weten dat ze de CEPT Novice vergunning wil invoeren in België.

De vergunning komt wat betreft de moeilijkheidsgraad van het examen tussen de basisvergunning en de HAREC vergunning en dat moet zich ook weerspiegelen in de privileges (banden, zendvermogen, modes)  Vandaag is op de BIPT website een raadpleging verschenen

RAADPLEGING VAN HET BIPT BETREFFENDE DE FREQUENTIES, VERMOGENS EN TRANSMISSIEMODI DIE MOGEN WORDEN GEBRUIKT DOOR DE RADIOAMATEURS ... 

Deze raadpleging werd reeds aangekondigd op de vergadering van het BIPT met de erkende verenigingen van 28 september en moet een kader scheppen voor het invoeren van de CEPT Novice vergunning in België.

Het voornaamste onderdeel is de bijlage 1 die de frequentiebanden en technische karakteristieken (vermogen, modes) toegestaan voor de verschillende categorieën van radioamateurvergunningen vastlegt. Maak van de gelegenheid gebruik om uw stem te laten horen, lees het artikel en reageer via Rik (ON7YD) of rechtstreeks bij het BIPT via de link in het UBA artikel. 

Lees het volledige artikel op de UBA website ...

 

Was getekend,

73, Rik  ON7YD.

 

   
© Copyright 2017 Radio Amateurclub OSA Antwerpen. Alle rechten voorbehouden.