Welkom op het lichtschip 3 West-Hinder

    Het lichtschip West-Hinder werd in 1995 door de vlaamse overheid in bruikleen overgedragen aan de stad Antwerpen. Het maakte toen deel uit van het Nationaal Scheepvaartmuseum. Grondlegger van dit museum was Emiel-Frans Beuckeleers-Donche (1854 - 1945) die in 1925, dankzij de steun van het stadsbestuur (toenmalig burgemeester Frans van Cauwelaert), werd benoemd tot conservator. Na wat omzwervingen door Antwerpen verhuisde het in 1952 naar "het Steen" In 2008 verhuisde de collectie naar het nieuw gebouwde MAS (Museum aan de stroom) dat zijn deuren opende in 2011.       
         
    Het verhaal van OSA en de West-Hinder III start ergens in 2002. Dankzij Gaetan, ON4GDB, werden er afspraken gemaakt met Rita Jalon. Zij was de toenmalige conservator van het Nationaal Scheepvaart museum. We kregen toelating om aan boord van de West-Hinder III ( juiste benaming Lichtschip 3 West-Hinder) de radiokamer en de antenne voor onze radioactiviteiten te gebruiken. Onze eerste radioavonturen vanop de West-Hinder dateren dus van augustus 2002.      
         
  IMG 0052

Eén van onze leden, André (ON7SF) was tijdens zijn beroepsloopbaan marconist geweest op de lange omvaart. We werden gevraagd door Rita om de kelders van het Steen te inspecteren.
Mogelijk was er radioapparatuur om tentoon te stellen voor  het publiek op het lichtschip ...

   
         
    Elke eerste zaterdag       
         
    Elke eerste zaterdag       

 

 

 

     lichtschip 3 West Hinder 256x192  
         

wij vergaderen hier elke eerste zaterdag van de maand


Het schip is ook doorlopend open voor bezoekers van 10:00 tot 16:00 uur

Tot ziens aan boord ..